Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2013 21:18 - Очертанията на Новия Свят във въпроси и отговори – Част 3
Автор: oppt Категория: Политика   
Прочетен: 2435 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Очертанията на Новия Свят във въпроси и отговори – Част 3

Линк за Част 2:

http://oppt.blog.bg/politika/2013/02/28/.1059222

 

 

В: И какво излиза - че сме били много глупави? То и в другите държави не е било много по-различно. И там имаше "демокрация".

О: Наистина, сега има един момент на проглеждане за Истината, който досега го е нямало. Струва си да помислим защо чак сега виждаме някои неща.

Преди всичко да видим "демокрацията". Като погледнем нещата от гледна точка на естествения закон, което направих по-горе, лесно е да видим явните несъответствия между претенциите на държавата-корпорация и реалността по отношение законността и представителността на изборите. Повсеместната разпространеност на измамата на "демокрацията" в днешния й вид също е спомагала за нейното по-леко приемане. Един вид "щом всички (повечето) хора я приемат, значи това е най-доброто, което е възможно".

Лъжата на тая "демокрация" обаче е тънка. Вниманието на хората се отвлича като то се насочва към това, че на тях им се дават (уж) някакви права за участие в управлението. Общо взето, хората знаят, или поне усещат, че това е измама, че реално тяхно участие в управлението на страната няма и това го показва ниското участие в изборите.

 Хората си мислят как да усъвършенстват избирателната система (и аз съм мислил също) или как да дадат "наказателен вот", но те никога не са смеели да си помислят, че цялата система е фалшива, че истинско отговорно и отчетно представителство при така наречената "демокрация" няма. Следователно няма и реално участие на хората в управлението на страната. Остава им само да се успокояват с четене на правата, които уж имат (например член 1(2) от Конституция на РБ "Цялата държавна власт произтича от народа.").

 Къде е тук проблемът? Ние сме позволили доста леко да предадем своите права, гарантирани (уж) и от Конституцията, да имаме отговорни представители в законодателното събрание на страната. Ние сме приели, че театралната постановка "демократични избори" е достатъчна за нашето участие във властта. Ние сме приели, че е нормално от нас нищо да не зависи. Ние сме приели да ни залъгват, че уж ние участваме във властта.

 Все повече хора усещат, че тук има измама, но не усещат къде е тя. Измамата е същностна. Вместо цял народ да участва в законодателната власт, остават няколкостотин човека, които нямат практически никаква опора в хората, нито ясна отговорност пред тях, а често имат и някакви лични интереси и амбиции, които нямат нищо общо с общонародните. И остава само тези хора да бъдат манипулирани да избират "правилните закони".

Но самите избори, "играта на демокрация" по-скоро са инструмент за отвличане на вниманието. Истинската измама е измамата с "националната държава". Огромното мнозинство хора смятат, че "без държавата не може, държавата никога няма да фалира". Хората не могат да повярват, че самата държава в днешния си вид е нещо, което може да бъде премахнато.

 Точно тук е тънкостта на измамата - корумпирайки държавата, която "не може да не съществува", и превръщайки я в своя собственост, а хората й в неосъзнати свои роби, досегашните господари на света ни използват (отново и отново) да подкрепяме и да защищаваме, понякога дори с цената на живота си, ТЕХНИТЕ ДЪРЖАВИ-КОРПОРАЦИИ.

 Но ето че сега точно това се каним да направим - да се махнат с един замах всичките днешни държави-корпорации. Благодарение на усърдната работа на досегашните господари на света  и на тъмните сили изобщо, те са успели да корумпират днешните държави дотам, че те да са просто техни инструменти за осъществяване на "системата на робство". Отвличайки ни вниманието към клоните, те са подкопали самите корени на държавността, суверенитета и пр.

 Полезното за нас е, че научавайки тия факти за същността на днешните държави, ние сме готови да се разделим много по-лесно и с идеята, че държавата в днешния й вид е "свята и неприкосновена" и в никакъв случай не бива да се пипа. Това е голямо проглеждане за Истината. 

 Другият важен момент е, че така ние сме се подготвяли за "нов световен ред". Тъмните сили  също са ни подготвяли такъв - те и един (или дори половин) милиард световни роби, които да ги обслужват (сметнали са, че нямат нужда от повече). Е, ще има нов световен ред, надявам се скоро, но той няма да бъде този, който те са ни готвели, а ще бъде в името на най-висшето добро на всички хора (дори на бившите тъмни служители).

 Но трябва да им признаем на тъмните, че те са ни влачили и подтиквали (по техния си начин) към това световно единство, към което ние сами, увлечени по преследването на нашите частни, егоистични интереси, трудно сме вървели. Разбира се, световното единство е станало възможно поради дълбокия порив на всички хора, на човечеството като цяло. Но все пак, без да съзнават, тъмните също са съдействали за изпълнението на Божествения План. Така е - нищо не е извън Божествения План.

За честта на нашата интелигентност и почтеност обаче се налага да се кажат още няколко думи. Както и да разгледаме въпроса защо са успели да ни измамят. Глупави ли сме наистина? Отново да кажем, че малко хора са знаели истината и съзнателно са участвали в измамата, правейки по този начин национално предателство. После, измамата е била достатъчно тънка.

Илюзията, че държавата е "национална държава" и защитава и се грижи за хората в съответната страна, винаги е била умело поддържана, а който е протестирал срещу несправедливостта в държавата, е бил репресиран обикновено като "родоотстъпник". Заблудата "работим в името на народа" винаги се е поддържала усърдно и се е афиширала шумно. И досега много неща са показвали, че в устата на мнозина това е една лъжа, но сега вече започват да излизат най-съкрушителните доказателства за това. Все пак и хората, и властта, и тия, които са се сдушавали с властта, са считали държавата за тяхна. Може би по-добро състояние на нещата просто не е било възможно?

Както, струва ми се, скоро ще разберем, това не е било така. Недоимъкът, дефицитът, особено на "жизнено важни суровини", лошите условия на живот, болните и угнетени хора, мислещи главно как да свържат двата края - всичко това е СТРАТЕГИЯ! Хората трябва да са слаби и нуждаещи се... от своята държава. Тогава тя ще им е много скъпа, дори ако се държи като мащеха, защото "без нея ще е още по-лошо". Или поне така трябва да мислят хората. Във всеки случай това е ключов момент - да направим държавата жизнено нужна на хората-роби. Хем да ги ограбваме максимално, хем те да не смеят да помислят, че е възможен живот без държавата и без "системата". Като са подобни на болни "на системи", как ще смеят да помислят да им се спрат системите.

Тук има и нещо друго - повече или по-малко, но все пак доста хора на държавна служба са СЛУЖИЛИ НА СВОЯ НАРОД, поне отчасти, включително и ако са злоупотребявали със служебното си положение. Освен това, много хора са се ОПИРАЛИ НА ДЪРЖАВАТА за помощ поне в някаква степен. Колкото и да е била корумпирана държавата, особено след "магията", която са й направили тогавашните господари на света, тя все пак е играела важна роля, изпълнявала е и някои обществено необходими дейности, тоест в някаква степен все пак тя е продължила да бъде "национална държава".

И това е така, защото е имало сред държавните служители немалко хора, които са искали и са служели преди всичко на своя народ, не на някакви чужди господари и интереси. Именно затова трябва да ги уважаваме. А и самите хора, плащайки си примерно данъците, смятат, че служат на своята държава. Но в това същевременно е и още една от хитростите на уловката, която са ни поставили, когато тайно са успели да завладеят контрола над държавите - виждайки че другите хора служат на държавата като на своя държава, макар и не много любима, и ти все пак приемаш, че това е твоята държава и тя заслужава поне донякъде да й служиш и ти.

Така в съзнанието на почти всички хора се бетонира идеята, че  просто е немислимо държавата да я няма, и колкото и тя да деградира и да изпълнява все по-лошо функцията си да се грижи за хората, човек винаги да си мисли, че "без държавата не може", че тя не може да фалира. Но ето, оказва се, че може и дори вече е станало, както и очертанията на един Нов Свят вече се оформиха.

Разбира се, хората може да решат да имат "система за подпомагане", подобна на досегашната държава, за поддържане на всички системи, от които обществото наистина има нужда, и в степента, от която има нужда, но вече без несвойствените функции на ограбване и поробване. И, разбира се, създаването ще става с реално полученото съгласие и одобрение на хората за създаването и действието на всяка конкретна "система за подпомагане". ... Така че опитът ни с живота в корумпирана държава не е глупост, това е натрупване на опит, придобиване на мъдрост, доста изстрадана мъдрост.

В: Значи централният въпрос е дали ще се събудим от илюзията, дали ще осъзнаем измамата с "националната държава"? Положението на много хора днес е доста уязвимо, те наистина имат нужда от "система за подпомагане", която да изпълнява това, което сега изпълнява държавата. Те ще се страхуват да се разделят със "сигурното", тоест с държавата.

О: Значи трябва да ги уверим, че старото и "сигурното" вече не е сигурно, а новото е многообещаващо. С думи, с действия, с поведение, с всичко. Желателно е да бъдат поразбудени, за да не се стреснат от идването на новото. Но колкото и да не смеят да се разделят лесно със старото, аз смятам, че дълбоко в себе си почти всички искат да дойде новото. И аз лично не смятам, че хората няма да могат да понесат своето освобождение. image

Освен това не трябва да разрушаваме това, което ни крепи в момента, докато не обмислим и не осъществим замяната му с друго, по-добро. Особено това се отнася за "жизнено важните" системи. Да не забравяме също, че ние сме собствениците на активите на фалиралата държава, не е разумно да ги рушим. Всъщност на думи така е било и досега, но фактически само малцина са се ползали от държавната собственост и така е дошло отчуждението на останалите. Но ако това ще е реално наша собственост, то е нормално ние да я пазим, особено тази, която в момента ни е много нужна. Значи старото си заминава, но не и докато се нуждаем от него, и не преди да сме въвели новото. Сигурното си е сигурно, разумното си е разумно, мъдрото си е мъдро. Надявам се това звучи успокояващо.

В: А какво ще стане с Европейския Съюз?

О: Ами в сегашния му вид смятам, че ще се закрие, ако още не е закрит.

  - Това е договор не на хората, а на държавите-корпорации. След като те са фалирали, и техните договори са фалирали.

  - Договорът, еврозаконите и така нататък са незаконни, подобно на незаконността на националните закони, която разгледах по-горе. Поне от гледна точка на естествения закон. Просто няма реално допитване и съгласие от хората за сключването на подобен договор и подобен съюз.

  - Твърди се, че Евросъюзът е част от плана на досегашните господари на света за техния "нов световен ред". Да видим каква информация ще излезе в това отношение, но предполагам, че ще има доста дискредитираща информация.

  - Европейският съюз е доста бюрократична организация, допълнителен етаж в европейската система на властта или по-добре "система на робство". Още управници, още бюрокрация, още закони и т.н. Аз не бих съжалявал за закриването му и от тая гледна точка. Както и при държавата - хората остават, властовият механизъм само отива за претопяване. И тези хора, които са работили в него, но не са извършили престъпления, са напълно равноправни с нас и те също имат съответни права върху световното богатство, попечителствано от OPPT.

А ако искаме и има нужда от съюз, то може да обмислим и да сключим нов договор. Но вече с наше участие в изработването му и с наше съгласие при приемането му.

В: Ами границите, документите за преминаване на граници, митници и прочие?

О: Смятам, че ще изчезнат. Край на границите. Имам предвид границите в днешния им вид, днес те са едно средство за ограбване и поставяне на хората в унизително положение. А съдействието и дори участието на митниците в контрабандата е печално известно. Все пак границите смятам, че ще останат формално. Те ще очертават територията на Земята, за която дадена страна, дадени хора се грижат и опазват.

Това трябва да го решат хората кога и как да стане. Но аз съм "за" и смятам, че ще стане, щом това зависи наистина от нас.


14-22 февруари 2013

Автор: ууу

Източник:

http://indigota.com/index.php?topic=6744.msg81365#msg81365

 

 

Следва продължение...

 




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: oppt
Категория: Новини
Прочетен: 64555
Постинги: 17
Коментари: 5
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930